Datum: 2012-06-28  |  Tid: 22:10:33 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Vecka 35

Jaha återigen ny vecka och jag skräms av hur tiden bara rusar iväg! Går in i v.35 idag (34+0).
Igår var jag och Ludvig på cirkus med mormor och han älskade det! Kommer ett inlägg med bilder snart, då jag har tid att lägga in bilderna i datorn :)
 
Lite fakta om denna veckan:

Nu är barnet ungefär 47 centimeter långt. Du har säkert känt av att barnet hickar ibland. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen. Barnet har hittills varit ganska skrynkligt men nu börjar huden räta ut sig. Navelsträngen är generellt cirka 50 centimeter lång och tjock som en tumme. Vikt ca 2 400 gram.

Du kanske kan se en armbåge, fot eller ett huvud sticka ut på magen, när den rör och sträcker på sig. Eftersom livmoderns väggar och din mage sträcks alltmer och blir tunnare, kommer mer ljus in och bebisen kommer att utveckla tydligare dygnsrytm.


Datum: 2012-06-23  |  Tid: 21:03:56 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

♥ Årsdag ♥

Idag firar jag och min fina sambo 6 år tillsammans, och att vi varit förlovade i 5 år ♥
Kan inte fatta att tiden gått så snabbt, det känns som det var igår vi träffades.
Nu, 6 år senare, har vi en egen familj.
Vi har fått ett underbart barn tillsammans, och även vårt andra underverk är snart här ♥

Utan min älskling och vår familj hade jag inte varit någonting!
Älskar er! ♥
 

Datum: 2012-06-21  |  Tid: 14:32:24 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Även inne så växer det för fullt!

Ny vecka (IGEN?!) och jag går nu in i v.34 (33+0 idag). Känns som att en smärre panik börjar infinna sig över hur vi ska hinna klart allt innan liten kommer. Särskilt när jag vet att jag jobbar i 3 ½ vecka till. Sen är det bara 2 veckor kvar tills liten beräknas komma. Egentligen har vi det mesta, det är bara att rummet måste bli klart och att jag ska packa väskan vi ska ha med oss till BB. Känns som att det är en bra idé att ha den packad innan, tror man glömmer hälften om den ska packas i panik när allt sätter igång. ;)

Lite fakta denna vecka:

Bebis längd är denna veckan ungefär 32 cm från huvud till stjärt och 46 cm totalt. Den väger nu omkring 2.3 kg. Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.

Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar. Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Nu är fostret så moget att om förlossningen startar försöker inte förlossningspersonalen skjuta upp födseln. Om barnet föds är det fortfarande ömtåligt, och behöver extra värme och mat. Men många klarar sin andning bra och långt ifrån alla behöver ligga i kuvös.

Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.


Måste erkänna att jag blir lite nervös när det står att de nu inte skulle skjuta upp förlossningen om den skulle starta. Det känns som att jag vet att det är nära, men inte SÅ nära. Jag ska liksom jobba i 3 veckor till, jag kan inte få barn än :P haha!

Här är en bild på veckans tjockis ;)

Datum: 2012-06-21  |  Tid: 13:45:29 Smått och gott  |   Kommentarer (0)

Nu gror det för fullt!

Så fort det blir lite finare väder så tar mina plantor fart och växer så det knakar. Tyvärr ser mina tomatplantor lite ledsna ut sen jag planterade om dem men jag hoppas de tar sig snart igen.

Mina sockerärtor har börjat komma upp nu


Till och med i smultronbuskarna kan man börja ana ett och annat litet rött bär :)

Datum: 2012-06-19  |  Tid: 23:27:35 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Trött

Usch jag är så trött hela tiden nu. Vill bara sova. Jag har i alla fall haft 2 dagar ledigt nu, men imorgon blir det jobb igen. Ska jobba imorgon, torsdag, fredag och lördag. Känns skönt att göra något istället för att bara gå hemma och vänta på att tiden ska gå, men det känns i kroppen att jag bara hade behövt ta det lugnt snart.

Var ute och gick en runda med familjen och kusin vitamin Becca idag, något som jag med största sannolikhet kommer få känna av imorgon :(
De senaste gångerna jag varit ute och gått har jag fått så otroligt ont i bäckenet dagen efter. Tur att det inte är så fysiskt ansträngande på jobbet.

Idag strejkade min symaskin när jag skulle sy gardinerna till lillbusens rum :( Ludvigs gardiner är som tur är färdiga, men hade tänkt färda även gardinerna till barnrummet idag när jag var ledig. Så typiskt att något skulle krångla då! Men jag får väl åka hem till Mummi någon dag och låna hennes symaskin så jag får dem klara innan bebis kommer.
Min fina Mummi har även sytt klart babykorgen som vi ska ha i vårt rum! Är jättenöjd! :D Tänk inte på att bandet är rosa, det går att byta ut om det blir en pojke ;) Det är bara Mummi som är övertygad om att det inte behöver bytas eftersom det (enligt henne) är en flicka som bor i min mage ;) Haha! Saknas bara ställningen med ben som den ska stå på :)


Datum: 2012-06-15  |  Tid: 00:30:07 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Ny vecka :)

Idag är jag i vecka 32+0, alltså går jag nu in i vecka 33 :)
80% av graviditeten är avklarad och det är bara 56 dagar kvar till lillbus beräknas komma! Som jag längtar! <3

Lite fakta om hur bebis ligger till denna veckan:
Nu väger bebisen c:a 2 kg och mäter totalt omkring 45 cm från topp till tå.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig. Den sover mycket under den här perioden, precis som en nyfödd bebis. Ögonen rör sig under REM-sömnen, och forskarna tror att fostret drömmer livfullt inne i livmodern.

När bebisen är vaken så använder den sina sinnen; den lär sig alltmedan den lyssnar och känner.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.


Bjuder även på veckans magbild ;)


Datum: 2012-06-12  |  Tid: 01:11:59 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Tillbaka till verkligheten

Efter en helg av jobb och SRF är man nu ganska sliten. Trött och seg mest hela tiden, men det går :)
Att jag är trött just nu kan ju ha andra orsaker också, typ som att jag är i åttonde månaden kan bidra en del också kanske ;) haha!

Fick reda på i veckan att jag klarat min psykiatritenta också! :D med endast 2 fel! Woho!!!
Så skönt att allt är klart nu, jag har ingenting liggande som måste göras inför min ledighet! Nu kan jag verkligen släppa skolan på riktigt och bara koncentrera mig på jobbet och alla förberedelser för lillbäsen.

Har nu börjat mitt sommarvik och trivs riktigt bra! Känns skönt att det mest är kvällar (80%) för då kan jag få lite tid med Ludvig på dagarna, och jag har även en del dagar ledigt mitt i veckan.
Idag var det dags för ytterligare ett besök på MVC för att kolla till lillbäsen :)
Alltid lika mysigt att höra hjärtljuden!
Det slog mig idag att det är ynka 59 dagar kvar tills liten är beräknad att komma till oss! :O Mindre än 2 månader! När hände detta?!
Känns som att det är tusen saker kvar som måste planeras och fixas innan, och jag måste nog sätta fart om jag ska hinna mellan allt jobb också. Har nästan glömt vad vi behövde första tiden till Ludvig, trots att det "bara" var 3 år sedan ;)


Datum: 2012-06-07  |  Tid: 13:46:39 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Sweden Rock Festival

Nu är vi nere på Rocken och jag hinner gå några timmar innan jag ska tillbaka till Karlshamn och jobba. Underbart att vara tillbaka i Norje :D
Först blir det att hämta ut banden så vi kommer in på området också :)

Är det nu uttrycket "Rock My baby" är passande? ;P


Datum: 2012-06-06  |  Tid: 13:04:59 Life @ BTH  |   Kommentarer (0)

Nationaldag, SRF och ledighetens sista dag

Va roligt att vi har regnskurar idag. Eller inte... :/ Tänker på stackarna som är nere på Sweden Rock Festival och hoppas verkligen inte det blir mer regn än såhär. Tyvärr verkar det inte lovande om man tittar på SMHI:s väderrapport :(

Sista dagen på min ledighet är idag. Imorgon börjar jag jobbet och ska jobba imorgon kväll, fredag kväll och lördag dag. Resterande tid jag inte jobbar kommer spenderas tillsammans med familjen på rockfestivalen! :D Wohoo!!

Har fått en underbar sommarnyhet också! Min projektplan som ska ligga till grund för C-uppsatsen i termin 6 har blivit godkänd! :D Vilket betyder att jag slipper sitta och komplettera den hela sommaren!
Har hört att sista tentan som vi hade eventuellt kommer vara färdigrättad i slutet på nästa vecka. Hoppas jag blir godkänd på den också. Då är min sommar och kommande ledighet räddad!


Datum: 2012-06-03  |  Tid: 00:36:38 Life @ BTH  |   Kommentarer (0)

Hej då, BTH!

Då har jag skrivit sista tentan för denna terminen - Psykiatri. Det känns så skönt att ha den gjord och nu kunna lägga det bakom sig. Tyvärr blir det långa 3 veckor innan resultatet meddelas. Kan ju alltid hoppas att det går lite snabbare ;)
Har fortfarande inte fått besked på om kompletteringen av projektplanen är godkänd eller inte. På tisdag har det gått 15 arbetsdagar och de måste skicka ut resultatet.

Nu ska jag bara ta det lugnt och umgås med familjen och vänner i 4 dagar innan det är dags att börja jobba. Självklart blir det även några rundor till Sweden Rock Festival i veckan ;) Det får vi ju inte missa!


Datum: 2012-06-01  |  Tid: 22:15:35 Musik och videos  |   Kommentarer (0)

Här är beviset!

Nu så! Alla skrattar åt mig när jag säger att jag är livrädd för spindlar. Men kan ni tänka er hur glad jag blev då jag fick se nedanstående reklam?! :D
Detta bevisar precis varför all min rädsla för spindlar är helt logisk, rimlig och befogad! Så det så! ;D


Det skulle faktiskt kunna hända.......

Datum: 2012-06-01  |  Tid: 10:54:02 Musik och videos  |   Kommentarer (1)

När man behöver bli lite glad

Såhär mitt i slutspurten med pluggande och tenta behöver man ibland något uppiggande. Bjuder därför på en låt som jag älskar just nu! :D
En riktig sommarlåt som jag blir glad av! Tackar min finaste sambo som spelade denna låten för mig från början ;)

Flo Rida - Whistle

Datum: 2012-06-01  |  Tid: 00:37:02 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

V. 31 ♥

Då gick jag in i vecka 31 idag (30+0). 70 dagar kvar tills lill-bus är beräknad att komma till oss! Vad jag längtar!! :D

Här kommer lite fakta om min vecka just nu:

Bebisen

Bebisen är nu omkring 42 cm från huvud till tå och väger ca 1.6 kg. Den här veckan är en milstolpe i bebisens utveckling då lungorna får förmågan att fungera på egen hand tack vare bildandet av "surfaktant" som hindrar att lungblåsorna faller ihop om bebisen av någon anledning skulle förlösas och bli tvungen att andas utanför livmodern.

Öronen är nästan helt färdigutvecklade, både de yttre och inre delarna, och bebisen kan höra din röst som den också kan känna igen efter förlossningen, tillsammans med andra vanliga ljud.

Bebisen bildar också underhudsfett och hudfärgen är mer rosa än röd vid det här laget (för "vita" bebisar). Naglarna är så långa att bebisen kan råka riva sig med dem innuti livmodern.


Mamman

Den övre delen av din livmoder är nu ungefär 11 cm ovanför navlen och din vikt har sannolikt ökat med mellan 9 och 12 kg. Viktökningen utgörs främst av moderkakan, blodvolym, livmoder, bröst, underhudsfett, vatten och fostervatten, förutom själva bebisen förstås.

Då ligament och muskler i korsryggen börjar mjukna och slappna av inför förlossningen så kan det hända att du börjar få ryggvärk. Det finns inte mycket man kan göra för att förhindra detta förutom att försöka göra det så bekvämt som möjligt för sig.

Det är också vanligt att få halsbränna under de sista veckorna eftersom livmodern inte lämnar mycket plats kvar för magen och dess innehåll som då kan pressas upp i matstrupen. Det kan hjälpa att äta mindre måltider.


Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus