Datum: 2012-07-30  |  Tid: 10:24:04 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Då går vi på ensiffrigt :)

V.38+4 idag och nedräkningen har börjat. Vi är nere på ensiffrigt och det är bara 9 dagar tills lillplutt är beräknad! :D
Idag är jag även lika långt gången som jag var när Ludvig föddes.

Dagen ska spenderas med en fika med finaste Anna och Ingelie, städa bilen och sätta dit babyskyddet, sätta upp lite tavlor, och bara vara med familjen.

Igår packades äntligen BB-väskan som jag har pratat om så länge nu ;) Kanske på tiden. Så nu kan bebis komma precis när den vill.
Kan dröja lite till dock, men storstädningen är gjord och allt är förberett.


Datum: 2012-07-28  |  Tid: 01:04:37 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Vecka 39

Igår gick jag in i vecka 39 (alltså v.38+1 idag), och idag är det 12 dagar kvar tills lillbus är beräknad. Om 3 dagar, på måndag, kommer jag vara lika långt gången som jag var när Ludvig föddes (38+4) :D
Får se när detta grynet har tänkt att titta ut. Hoppas inte det dröjer alltför länge till!

Gårdagen var vi hemma hos pappa för Monika fyllde 40 år. Idag är vi hos svärföräldrarna för svärmor fyller 61 år. Dubbelgrattis till er! Det blev ingen bebis i födelsedagspresent till någon av dem dock ;)
Men visst, dagen är ju inte slut ännu... ;D

Veckans fakta:
Barnets tarmar är nu fyllda av mekonium, den första avföringen. Ögonen är mycket öppna.
Sclera, det vita på ögat är nu nästan helt vitt och iris (regnbågshinnan) är hos alla blå. Alla bebisar föds alltså med blå ögon, men från några minuter till ett halvt år efter att barnet är fött kommer ögonfärgen att kunna förändras.

Eftersom det är ont om plats i livmodern kan det hända att navelsträngen är alldeles tilltrasslad. Att den sitter runt barnets hals är vanligt och det är ingenting du behöver oroa dig för.
Cirka 20 procent föds så och det är oftast inget problem eftersom barnmorskan lätt kan lossa den vid födseln.
Det mesta av fosterfettet på huden är borta nu och moderkakan förser fostret med antikroppar som ska hjälpa barnets immunsystem att hålla infektioner borta de första sex månaderna.


Datum: 2012-07-26  |  Tid: 02:19:20 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Värme

Idag har det varit riktigt varmt. Nästan olidligt ett tag, i alla fall för min del :(
Jag, Johannes och Ludvig åkte till Anna och Erik för en lekdag. Tänkte först bara varit hemma i deras trädgård och badat killarna i poolen, men vi bestämde ganska snart för att ge oss iväg till stranden istället.
Så vi åkte ut till Vettekulla och la oss vid stranden ute vid svärföräldrarna. Så skönt när det fläktade lite.

Passade på att käka där också så vi åt en god middag med grillat ;) Mums!
Ludvig somnade i bilen på väg hem efter mycket lek och bad, så jag och Johannes fick en myskväll för oss själva och en bra film. Något som inte händer allt för ofta :)


Datum: 2012-07-24  |  Tid: 10:33:22 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (1)

Utedag

Gårdagen spenderades hos barnmorskan på förmiddagen och hela eftermiddagen/kvällen var vi hos pappa.
Bebis verkade må bra och allt såg fint ut. Utlåtandet var detsamma som sist, att liten är fixerad och ligger väldigt långt ner = liten kan komma när som helst! :D
Hoppas bara att h*n gör det också, denna väntan är olidlig :)
Vill ju se vårt lilla frö nu <3

Vi hade planerat att fixa en del hemma igår efter barnmorskan men då vädret var så fint så körde vi upp till pappa och var ute hela dagen. Helt underbart med lite sol äntligen! :)
Spelade fotboll med Ludvig och hundarna, slipade på benen till babykorgen så det kan målas sen, solade, åt lite glass och hade det allmänt mysigt.

Tyvärr slutade inte dagen lika bra då Ludvig ramlade på ryggen och bakhuvudet på stenarna efter att ha klättrat där han inte skulle... :(
Blev ett jack i bakhuvudet som blödde ganska rejält och ett tag funderade vi på om vi måste åka in till akuten. Men det såg värre ut än det var och det som syns är ett sår och en rejäl bula :/

Som tur är blev det ingen hjärnskakning och det behövde inte sys. Men tror han får ta det lite lugnt idag.


Datum: 2012-07-21  |  Tid: 01:06:06 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Östersjöfestival

Då är festivalen tillbaka i stan. Inte för att det varit något speciellt festivalväder :/ regn, regn och åter regn.... Blää!
Idag brydde vi oss inte ens om att åka in till stan, blev istället en kväll hos kusin vitamin Becca som fyller 25 år! Grattis igen! :D
Där bjöds det på god mat och trevligt sällskap.
Men imorgon blir det en runda in till festivalen och jag hoppas verkligen på finare väder. Har lovat Ludvig att han ska få åka karusell :)

När vi var i stan igår så hittade vi ett par vintertossor till bebis i alla fall. Kunde inte motstå dessa underbara små fårskinnsskorna! :D Så söta!


Datum: 2012-07-20  |  Tid: 00:55:42 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Färdigbakad :D (Vecka 38)

Vecka 37+0 idag (v.38) och bebis beräknas vara helt "färdigbakad" och redo att komma ut när som helst :) Weeii!!

Dagen i ära firades genom att Mummi var här och bakade med Ludvig, en runda på Östersjö med familjen och en god middag på Canton (kinamat).
Och som på beställning fick jag även känna av mina första förvärkar, Ajaj! Men nu vet jag ju hur sådana känns. Hade inte en sammandragning eller förvärk med Ludvig så jag hade ingen aning om hur det kändes, men nu vet jag.

Som vanligt kommer här lite fakta om denna veckan:
Nu är bebisen ungefär 50 cm från topp till tå och väger omkring 3.1 kilo. Den växer fortfarande även om den egentligen redan är redo att födas.
Ögonen saknar ännu tårkanaler, vilka utvecklas först några veckor efter förlossningen.
Barnet vikt ökar snabbt. Det kan växa med upp till 28 g om dagen. Barnet rör sig mindre nu. De stora kroppsrörelser du kände tidigare är små stötar från fötter och knän.

Det råder oklarheter om vad som sätter igång förlossningen, men en forskning säger att det är barnet som bestämmer när det vill komma ut. Man anser då att graviditetslängden finns i ditt barns arvsanlag.
Det anlaget har alltså bestämts efter vad som är normal graviditetslängd i din och din partners familj.
Att barnet vuxit till en viss storlek samt om föregående fosterdel är fixerad eller inte har ingen direkt betydelse för när förlossningen sätts igång, men moderkakans livslängd spelar in.


Här kommer även en bild på veckans mage :)


Datum: 2012-07-14  |  Tid: 23:49:45 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Sista dagen på jobbet

Imorgon är det sista jobbdagen för mig och det känns både skönt och sorgligt på samma gång.
Har trivts superbra på Jourcentralen och har haft underbara arbetskamrater. Kommer sakna er allihop!
Men jag har fått lova att komma och visa upp lillbusen när h*n har kommit ut :)

Får se vad morgondagen bjuder på. Hoppas på lite spännande patienter till sista dagen :)


Datum: 2012-07-12  |  Tid: 23:16:01 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Vecka 37

Går in i v.37 idag (36+0) och om en vecka kan lillbus komma när den vill! :D Jag och Johannes fick idag se vårt lilla hjärta igen när vi var på TUL. Allt såg väldigt bra ut och avvikelsen i vikt var -10%. Detta var inom de normala gränserna så bebis var inte "liten" som de trodde :D En helt normalstor bebis finns i magen, trots att magmåttet är långt under medel. De kollade moderkakan, navelsträngen och fostervattnet och även där såg allt bra ut. Just nu beräknas vår lilla skatt väga ca 2500 gram, och kommer bebis på utsatt datum kommer den väga ca 3100 gram :)

 

Fakta om denna veckan:

Barnet ökar fortfarande i vikt, men växer inte så mycket på längden längre. Barnet är fullt medvetet. Det lagrar näring i sina organ för att klara eventuella påfrestningar vid förlossningen. Barnet tränar sina lungor genom att dra in och trycka ut fostervatten i dem. Ändå är lungorna de sista av barnets organ som mognar. Nu ligger de flesta startklara med huvudet nedåt. Nu väger bebisen kring 3 kg och är nästan 49 cm lång.

 

Bebisen är fullt utvecklad och är egentligen redo att födas, men växer fortfarande och bildar mer fett, upp till 15 gram om dagen. Om detta är din första graviditet så är det vanligt att förlossningen sker närmare 40 veckor eller kort där efter, medan om det inte är ditt första barn så är det mer sannolikt att du föder tidigt. Se till att väskorna är packade!

 


Datum: 2012-07-11  |  Tid: 18:28:18 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

En extra tjuvtitt ♥

Imorgon får vi se vårt lilla hjärta igen ♥ Som jag längtar efter att få se liten! Men helst utanför magen då ;) Var hos barnmorskan i måndags och fick en tid för TUL (tillväxtultraljud) imorgon i Karlskrona. Magen hade inte växt något sen jag var hos henne sist för två veckor sedan, så hon ville göra en extra koll. Har ju varit väldigt liten om magen hela denna graviditet.
 
Är förväntansfull inför morgondagen då vi får se lillbus, och jag är inte särskilt orolig att något ska vara fel. H*n är väldigt aktiv HELA tiden så energi finns det gott om :)
Få se vad de säger imorgon. I vilket fall som så är det inte så lång tid kvar nu tills h*n är ute hos oss. Mellan 1-4 veckor kvar beroende på hur länge lillbus väljer att stanna.
Personligen gissar jag på runt 2 veckor, om jag ska gå efter när Ludvig kom. Men vem vet, denna gången kanske jag går över tiden istället? ;)
 
 
Du är så efterlängtad...

Datum: 2012-07-08  |  Tid: 23:43:43 Allmänt  |   Kommentarer (0)

Gräs-änka

Då var man gräs-änka i några dagar. Usch, så trist!
Johannes åkte med sin pappa och farbröder till Joggesö idag för att fixa med bryggan. De kommer vara där troligtvis nästan hela veckan.
Själv ska jag jobba hela veckan, förutom torsdag och fredag, så jag och Ludvig får hålla oss hemma.
Det blir att Ludde får vara hos farmor på kvällarna då jag jobbar och så får vi hitta på något på dagarna istället.
 
Känns lite tråkigt att vara själv. Det är ju inte så ofta man är det nu för tiden. Men denna veckan kommer nog gå ganska snabbt nu när jag väl ska jobba om kvällarna.
 
Var ute och lämnade Johannes innan och då passade Ludvig på att ta sitt första dopp i havet för i år!
Såg ganska kallt ut, så jag lämnade med glädje över badandet till Johannes. Kan säga att det var en frusen men nöjd liten kille som somnade som en stock i bilen på vägen hem sen ;) haha!
 
 

Datum: 2012-07-08  |  Tid: 23:36:40 Allmänt  |   Kommentarer (0)

Tosia Bonnadagen

Oj, det var säkert 10 år sedan jag var i Ronneby på Tosia sist :)
Men det blev en runda dit i fredags och Ludvig var nöjd för han fick åka karusell.
Annars var det som de flesta marknader nu för tiden, inte alls mycket att hurra för....
 

Datum: 2012-07-08  |  Tid: 00:59:47 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

En kväll med vänner

Ikväll blev det en runda till Anna, Lalle, Henning och Ingelie för lite lek och mys. Så skönt att sitta ner med vänner, ett glas vitt (alkoholfritt såklart ;), lite kex och vindruvor och bara umgås. Så jag tackar för en mycket trevlig "vuxenkväll" <3


Datum: 2012-07-05  |  Tid: 18:49:40 Allmänt  |   Kommentarer (0)

Vecka 36 ♥

Ny vecka, närmare kommer vi :) 35+0 idag då, och "bara" 35 dagar kvar!

Tror det är från och med idag jag räknas vara i 9 månaden. Inte illa! ;)

 

Veckans fakta kommer här: 

Din bebis är nu c:a 34 cm från huvud till stjärt och omkring 48 cm från topp till tå och väger runt 2.7 kg. Bebisens ansikte har blivit rundare och ser nu mjukt och knubbigt ut. Bebisens huvud är fast men inte hårt, eftersom det behöver vara något formbart för att kunna passera ut genom ditt bäcken. Trycket på bebisens huvud kan göra att det ser tillplattat eller toppigt ut diret efter förlossningen, men det kommer att gradvis försvinna och gå tillbaka till normalt.

Du har nu så mycket fostervatten som du kommer att ha och bebisen rör sig inte lika mycket som den gjort tidigare. Hjärnan är färdigväxt. En del psykologer säger att barnet redan nu är medveten om sitt "jag" eftersom det kan svara på saker med till exempel sparkar.

 

I slutet av denna vecka anses du fullgången och bebisen kan i princip födas när som helst från denna tid. (?!?!!)

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

 

Det betyder INTE att bebis får komma än, har ju en del kvar att hinna med först. Men visst, en lite läskig tanke är det att snart så är det dags. Kanske borde ta och packa den där BB-väskan jag har pratat om ett tag nu?.... ;)


Datum: 2012-07-04  |  Tid: 20:00:54 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Kort jobbvecka

Tycker jag har inte gjort annat sista tiden än att jobba. Men denna veckan är väldigt skön! Jobade igår, idag och ska jobba imorgon. Sen är jag ledig tills på måndag! :D
Inte illa att ha hela helgen ledig! Särskilt när jag har jobbat de sista 4 helgerna ;)
Tror nog mest jag ska ta det lugnt och njuta av ledigheten. Har knappt träffat Ludvig och Johannes samtidigt sista tiden eftersom jag i veckorna bara jobbar kvällar.
 
Imorgon är det sista dagen på dagis för Ludvig, innan en lååång ledighet börjar. Blir nog att han är ledig i mer eller mindre 2 månader :) Undra hur det ska gå utan att han river allt och klättrar på väggarna? ;) Det återstår att se.
 
Häromdagen hade jag och Ludvig en liten målarstund och han tyckte det var jättespännande. Inte varje dag man har sig själv som målarduk :D Ett smart drag var att ta på bikinin innan vi började ;) haha! Kanske inte är så jättesexigt med magen, men men....
Nedan är några bilder på hur fin jag blev efter att jag och Ludvig målat "bebisen" som han sa :)
 
   

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus