Datum: 2011-02-21  |  Tid: 10:14:30 Life @ BTH  |   Kommentarer (0)

Ven- och kapillärprov!

Åh, glömde ju skriva att i torsdags tog vi venprov och kapillärprov på varandra i skolan!
Det var jättespännande och gick superbra! Jag stack två gånger och fick blod varje gång! :D
Sen så blev ju jag stucken två gånger, men det är lugnt för jag har så bra ådror. Känner knappt när någon sticker mig :P
Men visst, jag var ju ändå nervös eftersom det är inte alls som att bli stucken på sjukhuset. Där vet man att personalen har gjort det innan och har erfarenhet, här var det 8 sjuksköterskestudenter som skulle öva att sticka på varandra. Det kan gå lite hursomhelst! ;)

Det konstiga var att jag var mer nervös när vi skulle göra subkutana injektioner på varandra än vad jag var när jag skulle ta venprov. Man tycker att jag skulle varit mer nervös nu, eftersom denna gånger har det med blod att göra, men det var nästan enklare!
Kanske för att vi testat sticka varandra innan? När vi gjorde de subkutana hade jag aldrig stuckit någon innan. Vet inte, men det gick jättebra i alla fall och var inte alls så svårt som jag trodde det skulle vara!




Datum: 2011-02-21  |  Tid: 10:00:59 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Mysdag ♥

Idag har jag inget i skolan, och tog ledigt för Ludvig också. Så vi kan vara hemma och mysa och ta det lugnt :)
Nu under morgonen har vi ätit en lååång frukost, tittat på Musses Klubbhus och snart ska vi gå och bada! Med massa bubblor, som Ludde älskar! :)
I eftermiddag blir det en runda till Öppna Förskolan tillsammans med fina vännen Ida och hennes son Filip! ♥
Där blir det sångstund, lek och fika! Jättemysigt! :)
Skönt att gå till Öppna Förskolan ibland så Ludvig får leka med lite nya barn i nya miljöer, och jag får träffa andra föräldrar.


Ludvig, Ida och Filip på Öppna Förskolan, sommaren 2010




Datum: 2011-02-20  |  Tid: 13:05:53 Allmänt  |   Kommentarer (0)

Melodifestivalen = schysst eller skit?

Är det bara jag, eller blir Melodifestivalen bara sämre och sämre för varje år?
Är hyfsat besviken detta året, både på artisterna och på underhållningen. Alla artister som röstas vidare gör ju det för att alla känner till deras namn, inte för att de har en bra låt!
Som Danni, ingen kan väl påstå att han gick vidare för att hans låt var bra och hade en vettig text?
Det var inte svårt att lära sig texten i alla fall; "In the club, club. In the club, club. In the club, club" osv.... Bra va? NEJ!

Det är så tråkigt att man kan sitta och förutse vilka som ska gå vidare, enbart baserat på att de har ett känt namn!
Det var skillnad innan, när det var en kväll från 19.00-00.00 eller vad det var. Då spenderade hela familjen en kväll framför TV:n och tittade på Melodifestivalen, sen var det över!
Inget snack i flera veckor innan OCH efter om artister hit och dit. Nu drar de ut på det så länge som möjligt för att delvis tjäna så mycket pengar som möjligt på hela jippot! Alla rubriker som skrivs, att Erik Saade hamnat i bråk med SVT för att han inte fick ha vilka kläder han ville, bråk mellan den och den, kärleksaffärer, bra vs dåliga bidrag m.m. Listan kan göras lång!

Nej, jag tycker att Melodifestivalen har blivit mer skit än schysst faktiskt!


Datum: 2011-02-20  |  Tid: 12:55:42 Life @ BTH  |   Kommentarer (0)

Tentan är gjord

Igår gjorde jag tentan. och det gick väl sådär.. :/
Kunde en del men så var det också en del jag inte kunde, så det kan gå hursomhelst. Men jag hoppas på det bästa! :)
Tråkigt nog så försvann 1 ½ veckas pluggande när jag och Ludvig var sjuka.. Tror att det hade gått mycket bättre om jag hade haft de dagarna på mig också att plugga.
Men jag har i alla fall anmält mig till omtentan, ifall jag får reda på att jag inte klarat den. Tråkigt bara att behöva plugga på detta, samtidigt som jag ska plugga in allt det nya vi börjar med nästa vecka. Det är ju en hel månad tills omtentan är!


Datum: 2011-02-16  |  Tid: 17:12:39 Life @ BTH  |   Kommentarer (0)

Plugg, plugg.... :(

Tycker att allt kretsar kring att plugga nu.. Hade en redovisning igår i basgruppen om Folkhälsomål, imorgon ska jag ha en redovisning om Temperaturreglering i kroppen (jag var sjuk när de andra hade den), och på lördag har jag tenta i Farmakologi, Klinisk mikrobiologi, Kroppens försvarsmekanismer vid trauma, Homeostas och alla delar från tvärgruppsredovisningen. Känns som att det är jättemycket att få in! Jag kan väl förklara orden ganska bra, men att sätta in allt i sammanhang är det svåra :/

Har börjat få jätteont över mitt vänstra ögonbryn också och tror detta beror på att förkylningen börjat sätta sig på bihålorna... :(
Är svullen också och det spänner, särskilt när jag böjer mig framåt. Kanske blir en runda till farbror dokton snart om detta inte ger sig.

Idag har jag, Sofie och Elin från basgruppen varit hemma hos mig och pluggat. Gick väl sådär.. Känns som att det är så mycket att man inte vet vart man ska börja. *suck*
Man kanske får förbereda sig på omtentan redan nu?


Datum: 2011-02-16  |  Tid: 16:52:04 Life @ BTH  |   Kommentarer (0)

Lördag = Lekdag! :D

Jag blev frisk tills vi skulle leka med basgruppen i lördags! Woho!! :)
Var fortfarande jättetäppt i näsan och lite hes, men jag var tillräckligt bra för att ge mig iväg.
Så det blev tacos, Rapparkalja, Singstar och kladdkaka under kvällen! Vi var hos Nadja och hon hade en så mysig lägenhet! Vill också! :P
Hade supertrevligt, synd bara att Jonna inte kunde komma :(
Men det blir fler tillfällen att ses, och då får hon vara med! :)


Datum: 2011-02-10  |  Tid: 23:40:14 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Jag börjar se ljuset vid horisonten

Kanske, kanske vågar jag hoppas på att bli frisk till lördag när vi ska leka med basgruppen!
Känner mig lite bättre idag, hostar inte lika mycket men är fortfarande lika täppt i näsan.. Men jag antar att jag ska vara glad för det lilla nu.
Längtar så mycket tills på lördag då vi ska ses hela gänget och käka och spela spel! Har hört att det ryktas om Twister och Singstar så jag vill verkligen bli riktigt frisk tills dess så jag kan ge järnet! Vill ju kunna leka ordentligt när tillfälle ges ;)

Idag var mamma uppe en runda efter jobbet så vi käkade ihop och fikade lite. Så fick Ludvig och mormor leka av sig. Tror de behöver det lika mycket båda två faktiskt ;) hihi!
Imorgon kommer finaste Ida och Filip upp en runda på förmiddagen så killarna får leka. ♥
Var jättelängesen vi sågs nu för jag har haft så mycket i skolan och de har varit sjuka och så blev vi sjuka.. :(
Men nu ska vi ses och prata av oss imorgon, har mycket att prata om när man inte setts på ett tag! :)


Datum: 2011-02-09  |  Tid: 23:55:07 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Älsklingen och jag har gjort negerbollar!

Ikväll efter middagen så gjorde jag och min lille sjukling negerbollar till efterrätt!
Och ja, jag sa negerbollar! Kommer väl få en hel hög med upprörda kommentarer från folk som tycker detta är fel, men det är så jag alltid hört att de heter och så säger jag!

Det blev en hel del "icke-bollar" när Ludde rullade, men det var jättefina ändå, och smakade precis lika bra!
Det var så himla roligt när jag frågade Ludde om vi skulle baka, så sa han "ja!" och gick fram till skåpet där vi har alla förkläden, hämtade sitt lilla rutiga och mitt stora randiga. Sen hängde han på sig sitt och jag skulle hjälpa honom knyta innan jag tog på mig mitt. Han har lärt sig att vi har förkläde på oss när vi bakar, så han var jätteglad och kände sig stolt när han själv gick och hämtade dem till oss. Så himla stor och duktig han är min älskling! ♥


Datum: 2011-02-09  |  Tid: 23:48:52 Life @ BTH  |   Kommentarer (0)

Praktisk övning - Injektioner

Som jag skrev i det förra inlägget så tränade vi injektioner i måndags. Undertiden som jag var i skolan så passade Mummi Ludvig, och de hade haft jättemysigt! :) Så skönt att han trivs med henne också, det är ju inte alltid mormor, farmor eller farfar kan passa honom. De är ju fortfarande "unga" och jobbar och kan ju inte ta ledigt hur som helst.

I skolan så tränade vi både på subkutana (under huden) och intramuskulära (i muskeln) injektioner. Vi gjorde bara de subkutana på varandra för de intramuskulära hade gjort för ont. Fick lära oss hantering av kanyler, vilken storlek på kanylen som används till vad m.m. Sen fick vi sticka varandra. Jag var jättenervös för jag har aldrig blivit stucken i magen innan, men det gick jättebra! Kändes knappt ingenting första gången, men vid andra injektionen som jag fick tror jag att det blev lite nära naveln och min klasskompis råkade träffa en nerv eller något, för det kändes en del! Sen var det min tur at sticka och det var svårare än vad jag trodde att komma förbi den spärren man har i huvudet. Det är precis som att något säger "gör inte detta, det är fel att sticka en annan person, det kommer göra ont på den andra personen". Konstigt kanske men jag kan inte förklara det bättre. :P

Första gången var svårare än den andra, då hade man liksom redan gjort det. Det värsta var över, om man säger så.
Tror det kommer bli lättare och lättare hädanefter, när man vänjer sig mer. Nästa gång ska vi ta ven- och kapillärprov på varandra! Längtar, med en ganska stor skräck-blandad förtjusning! :)


Datum: 2011-02-09  |  Tid: 23:40:08 Allmänt  |   Kommentarer (0)

Hatar att vara sjuk!

Nu är har jag varit sjuk i nästan en vecka med täppt näsa, ont i halsen och en hosta som håller på att ta livet av mig! Det är en sån hosta som börjar bara man andas, det liksom retar i halsen och så kan man inte sluta hosta förrän det känns som att man ska kvävas. Nu har jag i alla fall varit och införskaffat mig hostmedicin, nässpray och ett par tabletter som ska förhindra att min förkylning sätter sig på bihålorna (som det brukar göra när jag är förkyld en längre tid)...
Så vi får se om detta hjälper, jag hoppas verkligen det!
Dum som jag var så trodde jag att jag orkade gå till skolan i måndags, vilket jag också gjorde för jag var tvungen att vara med på den praktiska träningen av injektioner, men jag fick ta konsekvenserna av det i tisdags.. Blev sämre än innan och var sängliggande nästan hela dagen. Tur att Johannes redan sagt att han skulle vara hemma med Ludde, hade verkligen inte klarat ha honom själv.

Ludvig är också sjuk fortfarande, den stackaren! Efter 3 läkarbesök på 4 dagar så tittade (äntligen!) den sista läkaren i hans öron och kunde konstatera att Ludvig hade öroninflammation. Om bara de första hade tittat så hade de sett det och Ludvig kunde sluppit detta! Nu har han ingen feber men han är fortfarande jätteförkyld och hostar minst lika mycket som jag. Så det är penicillin, hostmedicin och en massa astmamediciner som gäller för hans del nu. :/
Hatar att trycka i Ludde såhär mycket mediciner, det räcker med de han tar dagligen i vanliga fall, men jag vet att han måste ha det för att bli bra.


Datum: 2011-02-03  |  Tid: 01:43:29 Familjeliv ♥  |   Kommentarer (0)

Min lille Ludde är sjuk :(

Inte alls roligt att Ludvig är sjuk igen. Denna gången är det hög feber, astman och en misstänkt ögoninflammation.
Han har varit förkyld i över en vecka, och för ca 3 dagar sen började han hosta jättemycket. Så det blir inte så mycket sömn för vår del här hemma.
Men han har ändå varit på dagis eftersom hostan till stor del beror på hans astma, och det smittar ju inte.

När jag hämtade honom idag på dagis sa de att allt varit bra, han hade lekt mycket, sovit bra och ätit normalt. Men när jag kom hem med honom så tyckte jag han kändes varm och tog tempen.. Fick en smärre chock när den visade 39,7°C! Han fick en alvedon och då gick den ner till 38,6°C, sen var vi ute och gick en runda, åt lite och innan han skulle få andra alvedonen vid kl.21 så kollade jag tempen på honom igen.
Denna gången visade den 40,1°C!!! Så alvedonen kan inte ha tagit mycket! Men det konstiga är att han inte varit påverkad av febern! Han har busat, lekt och skrattat nästan som vanligt här hemma, bara att han är lite hängigare. En annan får ju en nära-döden-upplevelse när man har 39°C feber! :)

Jag hoppas verkligen att febern har gått ner till imorgon. Ska visserligen ändå till vårdcentralen med honom för att kolla hans öga. Har en liten misstanke om att han kan ha fått en ögoninflammation, för det ena ögat ser svullet ut och det är kladdigt i det nästan hela tiden. För ett tag sen så kliade han sig jättemycket i ögonen hela tiden och de rann, men läkaren sa då att Ludvig troligtvis bara var torr runt ögonen. Så vi fick ordination om att smörja och det blev lite bättre så jag har inte funderat mer på det förrän nu. Men det kommer vi få reda på mer om imorgon.


 
När någon är sjuk, så måste man ta hand om varandra


Datum: 2011-02-02  |  Tid: 00:09:45 Allmänt  |   Kommentarer (0)

Föreläsning, basgruppsarbete och en förkyld liten kille

Dagen inleddes med en föreläsning i Immunologi och därefter träffades vi med basgruppen och gjorde klart vårt arbete om Temperaturreglering som ska vara inskickat tills imorgon.
Lyckades få klart all text och även powerpointen, så nu är det inskickat för granskning av Peter, vår handledare.
Får feedback på det på fredag, så då vet vi om det är något vi måste ändra innan redovisningen.

När jag hämtade Ludvig på dagis idag så ville han inte alls följa med mig hem. Som vanligt... Senaste tide har allt varit "nej". Han ska inte klä på sig, inte äta, inte sova, inte gå hem, inte någonting! Det är så otroligt trist när han är sån, bara negativ till allt man försöker med.
Men det är väl det omtalade 2-års trotset som slår till ordentligt nu kanske?

Han äter alltid så bra på dagis, bäst av alla, han äter allt och minst 2 portioner. Men hemma vägrar han bara! Man skulle ju tro att han i alla fall kunde äta ordentligt på helgerna, när han inte äter på dagis, men nej! Får nästan tvinga i honom maten för att han ska äta något. Frågar man honom vad han vill ha så svarar han bara "juice och macka", han hade kunnat leva på juice och macka om han hade fått bestämma själv... Men det blir väl bättre.
När han var mindre åt han ju hela tiden, han tackade aldrig nej till mat.
De senaste 2 dagarna har han faktiskt ätit hyfsat med middag hemma på kvällen, så kanske är det på väg åt rätt håll igen? Kan alltid hoppas!

Det jobbiga nu är att Luddes förkylning inte vill släppa. Han hostar jättemycket så fort han lägger sig och ska sova, och det är så pass att han nästan klöks. Usch, trist att lyssna på när man inte vet vad man ska göra. Kan inte göra annat än att ge honom hans medicin och hostmedicin men det hjälper inte riktigt så bra som vi hoppats. Så nätterna sover man inte så mycket på just nu. Får hoppas att denna natten blir bättre och att både Ludvig och vi får sova lite. Nu ska jag in och lägga mig hos mina killar och armbågas med Ludvig om platsen på mina sida av sängen (som han tror att han kan ligga på tvären öven och köra in sina små tår i mina revben)... God natt!



Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!
Vinn presentkort, helt gratis! - www.vinnpresentkort.nu
Spela poker, casino, bingo m.m online. Massor av bonusar på Bonusar inom Poker, Casino, Slots med mera - PokerCasinoBonus